Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nyaralás 60.000 Ft-ból?

Igen, lehetséges, habár ez úgy hangzik kimondva, mint egy reklámszöveg.

Aki szeretne 60.000 Ft-ból legalább egy 5 napos nyaralást kihozni, amelyben útiköltség+szállás foglaltatik, annak először is le kell mondania a luxusról. Nem nyomorogni és csövezni kell, habár utóbbinak bizonyos életszakaszokban megvan a maga bája, hanem okosan kell szállást választani és ezen lehet a legtöbbet spórolni.

Mérlegeljük, hogy milyen céljaink vannak a nyaralás során! Mindenki mást szeret csinálni: valaki azért utazik, hogy víz mellett a strandon pihenjen, valaki művelődni szeret, míg mások a természetben töltik a nyaralásukat túrázással stb.

Én személy szerint két nap után halálra unom magam a strandon, így ezekre a nyaralásokra kevésbé vagyok vevő. Egyszerűen rajongok a városnézésekért, és bizony nyáron nagyobb esélyem van a fizetett szabadságra, mint máskor, így hideg vagy meleg van, én az aktív pihenést választom.

Kérlek benneteket, hogy ebből a szemszögből bíráljátok javaslataimat!


Szállások után kutatva

Nem ördöngösség szállást szerezni akár a világ bármely pontjára az internet segítségével. A keretünk 60.000 Ft/fő, így ebből nem futja azért egy thaiföldi kiruccanásra, de Európa és ezen belül kicsi hazánk is csodálatos, ezért lemondok az elefántokról most. Számomra jelent igazán nagy szívfájdalmat, hogy itthon nem biztos, hogy kihozok egy egyhetes nyaralást a fent említett összegből mondjuk a Balcsin júliusban.

A kulcsszó „hostel”. Van kicsi hostel, nagy hostel, luxus hostel, családi hostel, kolesz hostel, semmitmondó hostel, koszos hostel stb. A választék olyan széles, hogy győzzük megtalálni álmaink szállását. Döntő tényező az elhelyezkedése a településen belül, a szobák típusa (private vagy dorm), van-e benne fürdőszoba, van-e az árban reggeli.

A fürdőszoba kérdése mindig egy különösen érzékeny pont. A hostelek egy része tud olyan szállást adni, amelyben van külön fürdőszoba, de a közöstől sem kell megijedni, mert nagyon szoktak ügyelni a tisztaságra. Aki erre kényes, kétszer is gondolja meg, mit választ!

Ismertebb hostel szállásfoglaló oldalak:

www.hostels.com

www.hostelworld.com

www.hostelbookers.com

Mindegyik foglalási oldalon van magyar nyelvválasztási lehetőség. A foglalás 10%-át kell előlegben fizetni kártyás átutalással, amelyről e-mailben visszaigazolnak. Vigyázat, a hostelworld-nél a van lehetőség sms visszajelzést is kérni pluszban, nekem sosem jelzett még, pedig mindig kértem!

Nem mindig kell hostelt választani, mert egyik kedvenc oldalam, a booking.com (beszél magyar nyelven is), számos olyan hotelt, apartmant tud kínálni, amely annyiba kerül, mint egy privát szobás hostel szállás. Aki regisztrál, egyéb kedvezményekben is részesülhet foglaláskor. Továbbá elég csak a szállásra érkezéskor fizetni, és bizonyos időtartamon belül le is lehet ingyenesen mondani a foglalások nagy részét (nem mindet, vannak feltételei).


Néhány ötlet a 60.000 Ft-os álomnyaraláshoz


1. Montenegro

Kicsi ország az Adriai-tenger partján, ahol mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő pihenést. Tele van történelmi emlékekkel, lehet strandolni és világhíres természeti kincseiről. A Durmitor Nemzeti Park pedig az UNESCO Világörökségének része.

Szállás 15 /fő/éj körül már elérhető.

                        5 éjszakára 75 € = 23.250 Ft/fő

Utazás vonattal Budapestről 66 €-tól.

                        útiköltség = 20.460 Ft/fő

Aki inkább autóba ülne, az út oda-vissza Budapestről legalább 1500 km. Jó tanács, hogy 4 fővel már megéri autóba ülni.

A nyaralás összesen: 43.710 Ft/fő

Forrás: en.wikipedia.org


2. Róma

Az Örök Város, az európai kultúra egyik kiindulópontja, a világ egyik leglátogatottabb városa. Nem lehet nem szeretni ezt a várost, mert egyszerűen elképesztő hely. Persze nyáron meleg van, nagyon meleg és sok a turista, hihetetlenül sok, de aki bírja ezt a megpróbáltatást, vágjon bele! Javaslom, hogy a főbb turisztikai látványosságokhoz foglaljunk interneten előre jegyet, mert máskülönben órákig tartó hosszú sorokban tölthetjük az időnk nagy részét.

Szállás kempingben, ami nagyon népszerű ilyenkor nyáron, Róma külvárosaiban találhatók, jól felszerelt, kényelmes és még medence is van.

                        15 € körül már elérhető.

                        5 éjszakára 75 € = 23.250 Ft/fő

Utazás éjszakai vonattal Budapestről 98 €-tól

                        útiköltség = 30.380 Ft/fő

Utazás repülővel 41. 780 Ft/fő, így a vasúti közlekedés a javasolt, ha bele akarunk férni a keretbe. Ha 5 napra tervezzük az utat, akkor repülővel megvan 65.000 Ft-ból.

Az autót ne válassza senki, mert ez már az a távolság, amely egyhuzamban nagyon kényelmetlen lenne.

A nyaralás összesen: 53.630 Ft/fő

Forrás: utazas-nyaralas.info


3. Isztambul

Egy meg nem nevezett felmérés szerint Törökország az egyik legnépszerűbb úti cél a magyarok körében. Nos, amikor mi utaztunk a közelmúltban, a pénzváltás is gondot okozott, mert a pénzváltók nem sok török lírát tartanak maguknál arra hivatkozva, hogy a magyarok nem szoktak török lírát venni. Eltekintve a mindent átfedő okos felmérésektől, Isztambul kiváló nyári célpont. Aki fogékony az ilyesmire, a hangulata azonnal beszippantja és még hetekkel a hazaérkezés után is érzi a hatását. A város egy kaotikus és hangos forgatag, amely tele van szélsőségekkel. A hagyomány és a modernitás, a rendezettség és a káosz, a nyomor és a luxus mind egy helyen.

Szállások hostelben már 5.000 Ft/fő/éjtől, az árban kontinentális reggeli is van. Kávé nem nagyon kapható, ugyanis Isztambulban teát fogyasztanak, így a reggelihez is inkább azt adnak, jó erős fekete teát, ami nagyon finom.

                       5 éjszakára kb. 25.000 Ft/fő.

Utazás fapados repülővel, minden más jármű időigényes és kényelmetlen.

                        Oda-vissza jegy ára feladott poggyász nélkül 28.000 Ft/fő-től.

A nyaralás összesen: 53.000 Ft/fő.

Forrás: www.visit2istanbul.com


+ egy ötlet: München

München nem a legolcsóbb város, de ha sikerül 4 főt összehozni egy német kalandra, akkor megszervezhető autóval 60.000 Ft-ból. Az utazásba belefér egy müncheni városlátogatás, megnézni a Neuschwanstein kastélyt és ellátogatni a Sasfészekbe, Berchtesgadenba.

            Szállás 5 éjszakára kb. 40.000 Ft/fő-től elérhető.

            Utazás autóval kb. 18-20.000 Ft/fő fogyasztástól függően.

Vonattal 58 €-tól kaphatók jegyek budapesti indulással, de ha meg akarjuk nézni legalább a Neuschwanstein kastélyt, akkor további útiköltséggel kell számolnunk.

Forrás: www.telegraph.co.uk

Megjegyzés: 1 € = 310 Ft.

1 Tovább

Foglald le most a repjegyed, ha nyáron utaznál!

Az általános vélekedés szerint a repülőjegy akkor a legolcsóbb, ha minél korábban foglaljuk le. Bizonyos esetekben, főleg a tőlünk távolabb eső helyekre érdemes idejekorán foglalni, de mindig legyünk körültekintőek, mert jó kis nyári akciókat lehet a tavaszi időszakban kifogni.

Egyre népszerűbbek a fapados légitársaságok, bár mindig hallani elégedetlenkedőkről, akiket valamilyen kellemetlenség vagy sérelem ért utazása során. Nos, ez azért ne tántorítson el bennünket az olcsó légiközlekedéstől!

A fapados repülőjegy foglalás alapszabályai:

1. Tájékozódjunk a poggyászdíjakról, ami minden fapados légitársaságnál van, de ezek messze nem egységes árak!

2. Még mindig az idő, ami az árak egyik befolyásoló tényezője. Természetesen néhány nappal az indulás előtt lesznek a legmagasabb az árak, de az említett fapadosoknál a 3 hónappal előtte a legideálisabb a foglalás. Azonban ez sem örökérvényű, lehet korlátozott számban rendkívül olcsó jegyeket szerezni korábbi és későbbi foglalás esetén is.

3. Sokat spórolhatunk, ha odafigyelünk arra, hogy mennyiben tér el a repülőjegy ára akkor, ha 1 főre, illetve több főre foglalunk egyszerre. Internetes foglalás esetén több ezer Ft különbség is gyakran előfordul. Ilyenkor egyesével érdemes végigkattintani a foglalási felületet.

4. Ha interneten keresztül foglalunk, és nem kérjük a jegyünk kinyomtatását, mert be tudunk „csekkolni” szintén az interneten, amelynek időtartamáról a foglaláskor a rendszer tájékoztat, akkor több ezer Ft adminisztrációs költséget spórolunk meg. Európa legtöbb repterén egy ingyenes számítógépes rendszerrel is be lehet jelentkezni az utaslistára felszállás előtt.

5. Legyünk bátrak, ne vonjunk be utazási irodát vagy más turisztikai közvetítő szervet a foglalásunkba, mert komoly összegeket gombolhatnak le rólunk néhány kattintásért a foglalási rendszerükben!

6. Fizetésnél a bankkártya használata alapvető, nem féljünk tőle, küldenek visszaigazolást, amit érdemes elmenteni, szükség esetén kinyomtatni, de mindenképp megőrizni. Amennyiben inkább hitelkártyával fizetnénk, azért plusz felárat számítanak fel.

Forrás: abcnews.go.com


Néhány ajánlat a legolcsóbbak közül augusztus hónapra:

Az árak csak oda szólnak és a 2014. május 14-én érvényes árfolyam szerinti áron.

A feltüntetett árak nem tartalmazzák a poggyászdíjakat és az esedékes egyéb költségeket.

Úti cél

Ryanair

Wizzair

Easyjet

KLM*

Barcelona

17. 529 Ft-tól

16. 990 Ft-tól

 

78. 200 Ft-tól

Róma

16. 019 Ft-tól

13. 990 Ft-tól

 

78. 300 Ft-tól

London

19. 040 Ft-tól

16. 990 Ft-tól

22. 400 Ft-tól

64. 500 Ft-tól

Párizs

17. 529 Ft-tól

 

25. 600 Ft-tól

62. 600 Ft-tól

Amszterdam

 

 

 

36. 000 Ft-tól

Isztambul

 

13. 990 Ft-tól

 

66. 100 Ft-tól

Burgasz

 

13. 990 Ft-tól

 

 

Korfu

 

16. 990 Ft-tól

 

 

Málta

 

13. 990 Ft-tól

 

147. 700 Ft-tól

 

*A KLM Royal Dutch Airlines nem fapados légitársaság, árainak feltüntetése pedig oda-vissza értendő.

A tengerentúli utazási célpontokat egy másik bejegyzésben fogom megvizsgálni. Legközelebb azonban az egyéb közlekedési eszközökkel való utazásról lesz szó.

1 Tovább

Merjünk önállóan szervezni!

Mindenkinek van egy vágya, olykor több is. Lehet, hogy egy kicsit közhelyesen hangzik, de éppen a közhelyekben szoktak rejtőzni a legnagyobb igazságok. Alapvető természetünk, hogy meg szeretnénk ismerni a körülöttünk lévő világot, azonban már mindenkinek mást jelent ennek tárgya és szintje. Persze vannak fontosabb dolgok is, mint látni a sarki fényt, sétálni a Times Square-en vagy naplementét nézni a Forum Romanum romjai felett. Azonban éppen ezek az élmények teszik életünket színesebbé, izgalmasabbá és gazdagabbá. Ennél már csak az jobb, ha ezeket megoszthatjuk másokkal.

Forrás: www.tunisiaonline.com

A fenti sorok talán túl romantikusan, sőt, már szinte idealisztikusan hatnak, de a vágyaink sarkallnak bennünket arra, hogy tegyünk a megvalósításukért. Nem utolsó sorban lássuk be azt is, hogy a vágyaink nélkül csődbe menne a vendéglátás-turizmus iparág is.

Célom, hogy benneteket, rendszeres internet olvasó, böngésző közönséget arra buzdítsalak, hogy osszuk meg tapasztalatainkat és tudásunkat, amelyekkel segíthetünk másoknak, akik épp a világ megismerése közepette el akarnak jutni annak egy csodás szegletébe, legyen az közel vagy távol.

„Utazni nem olcsó mulatság, a nyaralás sok pénzbe kerül.”

„Biztos sokat keresel, hogy megteheted azt, hogy külföldön nyaralj!”

Hányszor hallunk és gondolunk mi is ilyeneket! Világméretű marhaság lenne a részemről azt állítani, hogy a turistáskodáshoz nem kell pénz. Az nem mindegy, hogy mennyit költünk rá.

A magyar ember spórolós, olykor már fukar. Ha bárkit megsértenék ezzel a kijelentéssel, bevallom töredelmesen, én is az vagyok. Képes vagyok elmenni a másik boltba, mert ott olcsóbb a zsemle öt forinttal. Lehet, hogy éppen ez a tulajdonság hozza meg a boldogságot egyes embereknek, mint nekem. Gyerekkoromban szinte soha nem utaztam, a nagymamánál nyaraltam, mert erre futotta. Nem volt hiányérzetem, boldog gyerek voltam balatoni nyaralás nélkül is. Felnőtté válásom idején jött rám a kirándulhatnék, és mivel nem voltam eleresztve anyagilag, kerestem az okos és gazdaságos megoldásokat.

Aki azt gondolja, hogy az olcsó nyaralás azt jelenti, hogy megpróbálunk minél több májkrémes konzervet és zacskós levest a hátizsákba nyomorgatni csak azért, hogy kiböjtöljünk magunknak egy prágai hossz hétvégét, meglehet, hogy téved. Hangsúlyozom, lehet ilyet is, aki épp ezt szereti. Micsoda szerencse, hogy nem vagyunk egyformák!

Nézzünk egy egyszerű példát:

(minden egyezés csak a véletlen műve)

Peti nagyon szerelmes Juditba és elhatározza, hogy elviszi kedvesét oda, ahová már régóta terveztek egy hosszú hétvégés kirándulást. A kiszemelt város legyen mondjuk Barcelona. Rengeteg utazási iroda hirdet oda 3 nap/2 éjszaka időtartamú repülőutas, reggelis ellátású városnézést. Átlagban az ára egy ilyen kiruccanásnak 89.900 Ft + 25.000 Ft reptéri illeték, azaz egy fő részére 114. 900 Ft és még számolhatunk egyéb költségekkel is (pl.: útlemondási biztosítás). Peti gyorsan számolgat majd csalódott lesz, hogy ők ennyi pénzt sosem fognak tudni kiadni egy ilyen útra. Azonban, ha nekiáll önállóan szervezni, lefoglal egy fapados járatot (kettő légitársaság is indul oda Budapestről) és egy szállást az interneten, legalább 30 %-ot tud spórolni. Nem kell ehhez sokkal több energia befektetés az internet világában, mint beballagni egy utazási irodába, és végighallgatni annak jobbnál jobb ajánlatait.

Forrás: www.renttopapartments.com


Mi kell egy önálló szervezéshez?

  • egy csipetnyi bátorság
  • egy kávéskanálnyi rátermettség
  • egy teáskanálnyi elszántság
  • és persze egy alsó középszintű angol nyelvtudás (vagy google fordító)

Megjegyezendő, hogy a két legnagyobb fapados légitársaság internetes felülete, amely indít járatokat Budapestről, magyar nyelven is elérhető, illetve a legtöbb szállásfoglaló portál is szól hozzánk magyar nyelven.

Talán a fentiek alapján azt lehet gondolni, hogy az utazási irodák ellen vagyok, de ez nem igaz. Szerencsére van, aki kiscsaláddal, barátokkal vagy édes kettesben szeret utazni, mások a csoportos utakat kedvelik. Vannak, akik megelégednek egy kolesz szállóval 10 ágyas szobában idegenekkel, másoknak teljes ellátás kell a komfortérzethez. Az utazási irodák meg tudnak szerezni olyan jogosultságokat, kedvezményeket, amelyeket átlagos földi halandó sima kézipoggyászos turista soha nem fog önállóan megkapni. Emellett ki lehet fogni nagyon jó ajánlatokat is. A napokban és böngésztem kedvemre és megpillantottam egy remek lehetőséget; 5 ország, 8 nap, buszos kirándulás 99.900 Ft-ért. Ha lenne keretem rá, még meg is gondolnám a dolgot.

Egy szó, mint száz, merjünk belevágni egy régóta vágyott kirándulásba, és remélem, itt sokan találnak ötleteket, hasznos tanácsokat is ehhez!

0 Tovább

utazz olcsón

blogavatar

A blog célja, hogy tapasztalatokat, ismereteket cseréljünk, amely segíti jövőbeli utazási, kirándulási terveink megvalósítását. Lássunk a túl a pénztárcánkon, keressünk olcsó, mégis kényelmes megoldásokat szervezésünkhöz! Ahogy a mondás is tartja: az élmény megfizethetetlen!

Utolsó kommentek